DIY – Zelf aan de slag !

WolletjeBol verkoopt de mooiste wol-pakketen, om zelf je eigen plaid te maken. En niet alleen de wol, maar álles wat je nodig hebt zit in één pakket.
Werk je liever met katoen dan met wol? Ook dit kun je los lopen, niet in een DIY-pakket maar in losse bollen chunky katoen.

Word je ook elke keer zo ontzettend enthousiast van al die mooie plaids? En denk je : ‘dat kan ik ook’? Dan ben je bij WolletjeBol aan het juiste adres ! Want jij kunt absoluut zo’n grof gebreid plaid zelf maken. Met de mooiste merinowol, met het juiste materiaal en met een fijne handleiding….. kun jij lekker thuis aan de slag met je doe-het-zelf-pakket.

WolletjeBol kiest voor de DIY-pakketten voor merinowol van verschillende kwaliteiten en prijs, met zelfs biologisch gecertificeerde wol van 19 micron. De prijs verschilt per maat en per kwaliteit. Zo is taupegrijs bijvoorbeeld een basic wol van 27 micron, wat een prima kwaliteit is om mee te werken. Als je voor echt megazachte (biologische) wol gaat van 19 micron, ligt de prijs dan ook iets hoger. Dat is niet voor niks. Merinowol is een prachtig maar kwetsbaar natuurproduct. In het kort geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de wol. Dat voel je op je huid en merk je in hoe lang je plaid mooi blijft. De kwaliteit en het onderhoud van de wol bepaalt hoe voor een groot deel hoe lang jouw plaid mooi blijft. Lees hier meer over het online bepalen van de kwaliteit van je merinowol.

In je DIY-pakket zit het volgende:

  1. De juiste hoeveelheid merinowol voor een plaid in jouw gekozen maat. Brei je strakker dan wordt hij kleiner, brei je losser dan wordt hij groter. Door de hoge kwaliteit merinowol blijft je plaid lang mooi.
  2. Een instructiekaart, met geschreven uitleg en foto’s.
  3. Een viltnaald, om de wol aan elkaar te maken als je het per ongeluk uit elkaar trekt of als je plaid klaar is.
  4. Een mooi label van zacht imitatiesuede, wat je plaid echt af maakt.

Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is een plekje waar je kunt zitten, met de wol voor je op tafel. Vervolgens ga je aan de slag met je handen (dus ook niet met je hele armen) en breistokken zijn dan ook niet nodig.
Dus.. op naar de webshop 🙂

We vinden het belangrijk om je goede informatie te geven over de merinowol. Kun je het wassen? Wat is de kwaliteit? Hoe blijft het mooi ? Ook al deze informatie vind je hier online.

Scroll to top