DIY – Zelf aan de slag !

Word je ook elke keer zo ontzettend enthousiast van al die mooie plaatjes van plaids en kussens? En denk je : ‘dat kan ik ook’? Dan ben je bij WolletjeBol helemaal aan het juiste adres ! Want jij kunt absoluut zo’n grof gebreid product zelf maken. Met de hoogste kwaliteit biologische wol of biologisch katoen… kun jij lekker thuis aan de slag met je doe-het-zelf-pakket.

WolletjeBol verkoopt de mooiste materialen, om zelf je eigen woonaccessoires te maken. Een plaid, mandje, kussen, poef.. je kunt het zo gek niet bedenkt of het mooie materiaal leent zich er voor. Natuurlijk helpen we je ook op weg met gratis patronen, zodat je meteen aan de slag komt als je materiaal er is.

We verkopen zowel dikke wol als dik katoen. De wol in kant-en-klare plaid-pakketten, het katoen in bollen van 1 kg per stuk. Over de verschillen tussen deze materialen, en wat het best past bij welke situatie hebben we een blog geschreven.

Biologisch katoen

Kies je voor dezelfde gave uitstraling als de wol, maar een grotere duurzaamheid, dan kom je uit op chunky katoen. Een fantastisch materiaal, wat veel minder kwetsbaar is dan merinowol. Het voelt dan ook wat minder zacht aan dan de fluffy wol. Het dikke katoen is erg sterk en wasbaar, waardoor het veel makkelijker gebruikt kan worden door/met kinderen en huisdieren.

Omdat het materiaal zo sterk is, kun je het ook makkelijker uithalen als je niet tevreden bent over het resultaat. Of als je er toch weer iets anders mee wilt maken. Omdat de mogelijkheden voor het gebruik groter zijn dan bij de wol (die vooral gebruikt wordt voor plaids), wordt het katoen in losse bollen van 1 kg verkocht. De uiteinden van het dikke katoen werk je met naald en draad weg, je ontvangt bijpassend garen bij je bestelling. Bij je bollen katoen wordt altijd een KatoenWijzer geleverd. Daarin vind je tips over zorg en onderhoud van het materiaal.

Natuurlijk helpen we je ook op weg met leuke patronen, zodat je direct thuis aan de slag kunt. Kijk hier voor de beschikbare patronen. Je kunt de gratis patronen toevoegen aan je bestelling, ze komen dan beschikbaar als download na je aankoop van materiaal. Elke beschrijving legt stap voor stap uit wat je moet doen, inclusief foto’s. En als je er toch niet helemaal uit komt, staan we altijd voor je klaar met hulp.

Je vindt het dikke katoen hier in de webshop.

Pakket biologische merinowol

Voor de DIY-pakketten voor merinowol wordt vooral gebruik gemaakt van biologisch gecertificeerde wol van 19 micron. De prijs verschilt per maat, want je koopt de juiste hoeveelheid wol voor een bepaalde afmeting. Merinowol is een prachtig maar kwetsbaar natuurproduct. Daarom wordt een goede uitleg bijgevoegd over hoe je je plaid kunt maken. Je zult online veel aanbod vinden van lontwol om een plaid te maken. In het kort geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de wol. Dat voel je op je huid en merk je in hoe lang je plaid mooi blijft. De kwaliteit en het onderhoud van de wol bepaalt hoe voor een groot deel hoe lang jouw plaid mooi blijft. Lees hier meer over het online bepalen van de kwaliteit van je merinowol.

In je DIY-pakket voor merinowol zit:

  1. De juiste hoeveelheid merinowol voor een plaid in jouw gekozen maat. Brei je strakker dan wordt hij kleiner, brei je losser dan wordt hij groter. Door de hoge kwaliteit merinowol blijft je plaid lang mooi.
  2. Een DIY-patroon, met uitleg en foto’s. De download komt direct na je bestelling beschikbaar.
  3. Een viltnaald, om de wol aan elkaar te maken als je het per ongeluk uit elkaar trekt of als je plaid klaar is.
  4. Een mooi label van zacht imitatiesuede, wat je plaid echt af maakt.

Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is een plekje waar je kunt zitten, met de wol voor je op tafel. Vervolgens ga je aan de slag met je handen (dus niet met je hele armen) en breistokken zijn dan ook niet nodig.

Dus.. op naar de webshop 🙂

We vinden het belangrijk om je goede en uitgebreide informatie te geven over de merinowol en het katoen. Kun je het wassen? Wat is de kwaliteit? Hoe blijft het mooi ? Al deze informatie vind je bij de veelgestelde vragen.

Scroll to top