DIY – Zelf aan de slag !

Do It Yourself – maak zelf je chunky knits

Het lijkt op wol… maar is het niet ! Dit dikke biologische katoen heeft hetzelfde uiterlijk, maar het is wasbaar en lekker sterk.

WolletjeBol verkoopt een prachtige selectie kleuren, met een paar kleuren die per seizoen veranderen. Je vindt ze allemaal in de webshop.

Het dikke katoen is geschikt voor beginners en meer ervaren haaksters/breisters. We horen vaak: ‘dat wil ik ook maken… maar ik ben niet zo handig’. Dan ben je bij WolletjeBol aan het juiste adres! Wij zorgen voor een goed patroon met stap-voor-stap foto’s en superfijn zacht materiaal, zodat je ook zonder enige ervaring meteen aan de slag kunt.
Je hebt geen breistokken of haaknaalden nodig, het katoen is zo dik dat je met je handen kunt werken. Je kunt dus zeker zelf een grof gebreid item maken. Een plaid, een poef, een kussen, een mand … het kan allemaal.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het mooie materiaal leent zich ervoor. Al onze patronen zijn gratis te downloaden, of je vindt ze hier op de site:

Patroon Midi/Big Cotton – Plaid

Patroon Midi/Big Cotton – Mandje rond

Patroon Midi/Big Cotton – Kussen klein rond 

Patroon Midi/Big Cotton – Kussen vierkant/rechthoek

Patroon Midi/Big Cotton – Poef 65×30 cm

Patroon Big Cotton – Mandje ovaal

Patroon Big Cotton – Stoelzitje

MIDI of BIG Cotton?

Midi Cotton is ongeveer 18 mm dik, Big Cotton is ongeveer 30 mm dik. De naam verraadt het al.. het draad van de Big Cotton is een stukje dikker. Het materiaal is verder gelijk, het is allebei biologisch katoen gevuld met synthetisch opvulmateriaal. Ook de kleuren zijn gelijk en het is beide wasbaar. Beide diktes worden verkocht per kilo. Op een bol Midi zit zo’n 50 meter, op een bol Big 30 meter. Midi is wat flexibeler om mee te werken, doordat het dunner is. Doordat er meer meters in een bol gaan, heb je voor je project wat minder materiaal nodig. De uitstraling van Midi is vergelijkbaar met een wollen plaid, Big Cotton ziet er zelfs nóg dikker uit dan een chunky wollen plaid. 

Wol of katoen?

WolletjeBol verkoopt geen merinowol voor DIY. Wij zien alle voordelen in het dikke katoen, wat het geschikter maakt als je voor het eerst met chunky materiaal aan de slag gaat. Wat handig is om te weten:

  • Dit zachte en dikke katoen heeft de look en feel van wol, maar met een aantal extra handige eigenschappen. Het dikke katoen is sterk en wasbaar, dus het kan gebruikt worden door/met kinderen en huisdieren.
  • Omdat het materiaal zo sterk is, kun je het ook gemakkelijk uithalen als je niet tevreden bent met het resultaat. Of als je er iets anders mee wilt maken. Gewoon opnieuw beginnen !
  • Het katoen wordt verkocht in losse bollen van 1 kg. Alle gratis patronen geven aan hoeveel katoen je nodig hebt voor je project.
  • De uiteinden van de dikke katoen moeten worden weggewerkt met naald en draad, je ontvangt bij je bestelling bijpassend garen. Bij je katoenen bollen wordt altijd een KatoenWijzer geleverd. Daarin staan tips over verzorging en onderhoud van het materiaal.

Je vindt het dikke katoen hier in de webshop.

Het enige waar je zelf voor moet zorgen is een plek om te zitten, met het katoen voor je op tafel. Dan ga je met je handen werken (dus niet met je hele armen) en breistokken zijn niet nodig.

En als je er toch niet helemaal uit komt, staan we altijd voor je klaar met hulp.

 

Scroll to top
X