DIY – Zelf aan de slag !

Het lijkt op wol… maar dat is het niet ! Dit dikke biologische katoen heeft dezelfde looks, maar het is wasbaar en lekker sterk.

WolletjeBol verkoopt een mooie selectie van basis kleuren, met een paar kleuren die veranderen per seizoen. Je vindt ze allemaal in de webshop. 

Het dikke katoen is geschikt voor beginners en meer ervaren hakers/breiers. We horen vaak: ‘dat wil ik ook wel maken.. maar ik ben niet zo handig’. Dan ben je bij WolletjeBol helemaal aan het juiste adres ! Wij zorgen voor een goed patroon met stap-voor-stap foto’s en superfijn zacht materiaal, zodat je ook zonder ervaring meteen aan de slag kunt.
Je hebt geen breistokken of haaknaalden nodig, het katoen is zo dik dat je gewoon met je handen werkt. Dus jij kunt absoluut zo’n grof gebreid item zelf maken. Een plaid, een poefje, een kussen, een mand… het kan allemaal.

Je kunt het zo gek niet bedenkt of het mooie materiaal leent zich er voor. Al onze patronen zijn beschikbaar als gratis download, of je kunt ze hier op de site vinden:

Patroon Big Cotton – Poef 65×30 cm

Patroon Big Cotton – Plaid

Patroon Big Cotton – Mandje rond

Patroon Big Cotton – Mandje ovaal

Patroon Big Cotton – Kussen rond 

Patroon Big Cotton – Stoelzitje

En als je er toch niet helemaal uit komt, staan we altijd voor je klaar met hulp.

Biologisch katoen

Het dikke garen bestaat uit een zachte katoenen buitenkant (zonder naden) en een fluffy polyester vulling. Hierdoor is de ‘draad’ zo’n 3 cm dik. En dat werkt lekker snel !

Dit zachte en dikke katoen heeft de uitstraling van wol, maar dan met een aantal extra handige eigenschappen. Het dikke katoen is namelijk erg sterk en wasbaar, waardoor het goed gebruikt kan worden door/met kinderen en huisdieren.

Omdat het materiaal zo sterk is, kun je het ook makkelijker uithalen als je niet tevreden bent over het resultaat. Of als je er toch weer iets anders mee wilt maken. Het katoen wordt in losse bollen van 1 kg verkocht. Bij alle patronen staat aangegeven hoeveel katoen je nodig hebt voor je project.

De uiteinden van het dikke katoen werk je met naald en draad weg, je ontvangt bijpassend garen bij je bestelling. Bij je bollen katoen wordt ook altijd een KatoenWijzer geleverd. Daarin vind je tips over zorg en onderhoud van het materiaal.

Je vindt het dikke katoen hier in de webshop.

Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is een plekje waar je kunt zitten, met het katoen voor je op tafel. Vervolgens ga je aan de slag met je handen (dus niet met je hele armen) en breistokken zijn dan ook niet nodig.

We vinden het belangrijk om je goede en uitgebreide informatie te geven over de het katoen. Kun je het wassen? Wat is de kwaliteit? Hoe blijft het mooi ? Al deze informatie vind je bij de veelgestelde vragen.

Scroll to top