Patroon Midi/Big Cotton – Kussen rond

PATROON MIDI COTTON / BIG COTTON – KUSSEN ROND

Benodigdheden: Midi Cotton / Big Cottonbinnenkussen – naald en draad – schaar

Stap 1 : Haal het katoen uit de doos. Vind het begin en leg het bergje naast of voor je neer.

Stap 2 : Maak een beginlus door het katoendraad van onderaf door de opening te halen – foto 1,2 en 3. Doe dit nog 5 keer, zodat je een rijtje hebt van 6 lussen – foto 4.

Kijk onderaan dit patroon voor een indicatie van het aantal lussen en rijen per maat en materiaal. In dit patroon gaan we uit van een kussen van 45 cm, gemaakt met Big Cotton.

Stap 3: Haal nu je katoendraad vanaf de onderkant door de zijkant van de eerste lus van het rijtje én door de lus die je net gemaakt hebt – foto 5. Hierdoor ontstaat een rondje met een lus er op – foto 6.

Stap 4 : Haal door alle zijkanten van het rondje een lus. Aan het einde heb je een rondje met 6 opstaande lussen – foto 7.

Stap 5 : Haal een lus door elke draad naast de vorige 6 lussen – foto 7. Aan het einde heb je een rondje met 12 lussen – foto 8. Het is geen mooi of netjes rondje, daar hoef je je nog geen zorgen over te maken. Dit is de onderkant van je kussen.

Stap 6 : Haal een lus door elk van de 12 lussen. Doe dit nog 7 keer, dus in totaal ga je 8 keer rond.

Tip 1 : draai je werk om na rondje twee of drie, zodat je mee kunt werken met de bolling die ontstaat.

Tip 2 : stop een stukje draad in/om de eerste van je 12 lussen, zodat je weet wanneer je rond bent.

Tip 3 : zo hecht je de draad van een nieuwe bol het mooist aan.
Vouw van beide uiteinden het katoen een stukje terug en knip 5 cm van het witte vulsel af. Vouw het katoen om naar binnen. Stop (frutsel 😊) het ene in het andere uiteinde, en maak met kleine steekjes rondom aan elkaar vast – foto 14, 15 en 16.

Stap 7 : Maak aan de binnenkant van je kussen de begindraad ergens vast, met naald en draad – foto 9. Het maakt niet uit waar, als hij er maar niet uit steekt aan de buitenkant.

Stap 8: Leg een binnenkussen op de ‘bodem’ van je poefje – foto 10. (ps: binnenkussens zijn ook te bestellen in onze webshop)

 Stap 9 : Haal een klein lusje door elk van je 12 lussen. Maak deze laatste lusjes niet te groot, want dat staat minder mooi voor de bovenkant van je kussen. Knip je draad ruim af. Haal de draad vanaf links of rechts door alle 12 de lussen en trek goed aan – foto 11. Je ziet nu een stervorm en je kussen is dicht – foto 12 en 13.

Stap 10: Pak het uiteinde van de lus, vouw het katoen naar buiten en knip een stukje van de binnenvulling af – zoals foto 14. Vouw nu het katoen een stukje naar binnen, zodat je geen gerafeld randje meer ziet. Leg het uiteinde plat op de plek waar je hem vast wilt naaien, ergens onder een andere lus. Pak een naald en draad en naai het katoen op deze manier vast.

Pastelroze oudroze poef chunky katoen roze zachtroze cotton grof gebreid gebreide deken cotton bolletje wol bolletje wolletje vegan kindvriendelijk huisdiervriendelijk gots biologisch verantwoord xxl armbreien

Je zelfgemaakte kussen is klaar !

Foto’s bij tip 3, het aan elkaar maken van 2 bollen katoendraad.

Andere afmetingen:

Met dit patroon maak je een rond kussen van ongeveer 45 cm, gemeten van naad tot naad. Als je een andere maat wilt maken, kun je deze richtlijn aanhouden:

 BIG COTTON30 cm45 cm
Lussen56
Rijen78
Bollen0,50,8
MIDI COTTON30 cm45 cm
Lussen67
Rijen810
Bollen0,40,6
Copyright

WolletjeBol besteedt veel aandacht aan het maken van een goed en duidelijk patroon, met bijbehorend beeldmateriaal. Alle teksten en afbeeldingen worden door WolletjeBol zelf gemaakt en zijn daarom auteursrechtelijk beschermd.

Niets uit dit patroon mag worden gebruikt of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming. Het patroon is niet bestemd voor zakelijk / commercieel gebruik. Het patroon mag wel gedeeld worden in persoonlijke kring.

Wil je iets overnemen?

Wil je een tekst, foto of patroon gebruiken, doorplaatsen of kopiëren?  Stuur dan een email naar info@wolletjebol.nl met je verzoek en het doel van het gebruik. Wij zullen je verzoek bekijken en hier zo snel mogelijk op reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top
X