Patroon Big Cotton – Kussen rond

Roomwit zand poef chunky katoen wit creme cotton grof gebreid gebreide deken cotton bolletje wol bolletje wolletje vegan kindvriendelijk huisdiervriendelijk gots biologisch verantwoord xxl armbreien

 

Benodigdheden: 0,8 bol chunky katoen – naald en draad – schaar

Stap 1 : Haal het katoen uit de doos. Vind het begin en leg het bergje naast of voor je neer.

Stap 2 : Maak een beginlus door het katoen op foto 1 van onderaf door de opening te halen. Doe dit nog 5 keer, zodat je een rijtje hebt van 6 lussen – foto 3.

Stap 3: Haal nu je katoen vanaf de onderkant door de zijkant van de eerste lus van het rijtje en door de lus die je net gemaakt hebt – foto 4 en 5. Hierdoor ontstaat een rondje met 1 opstaande lus – foto 6.

Stap 4 : Haal door alle zijkanten van het rondje een lus – foto 7. Aan het einde heb je een rondje met 6 opstaande lussen – foto 8.

Stap 5 : Haal een lus door elke ruimte tussen de vorige 6 lussen – foto 9 en 10. Aan het einde heb je een rondje met 12 opstaande lussen – foto 11. Het is geen mooi of netjes rondje, daar hoef je je nog geen zorgen over te maken.

Stap 6 : Haal een lus door elk van de 12 lussen. Doe dit nog 6 keer, dus in totaal ga je 7 keer rond.

Tip: stop een stukje draad in/om de eerste van je 12 lussen, zodat je weet wanneer je rond bent.

Tip: draai je werk om na rondje twee of drie, zodat je mee kunt werken met de bolling die ontstaat.

Stap 7 : Maak aan de binnenkant van je poefje de begindraad ergens vast, met naald en draad – foto 14. Het maakt niet uit waar, als hij er maar niet uit steekt aan de buitenkant.

Stap 8: Leg een binnenkussen op de ‘bodem’ van je poefje – foto 15.

 Stap 9 : Knip je draad ruim af. Haal de draad door alle 12 de lussen (foto 16 en 17) en trek goed aan – foto 18.

Stap 10: Pak het uiteinde van de lus, vouw het katoen naar buiten en knip een stukje van de binnenvulling af. Vouw nu het katoen een stukje naar binnen, zodat je geen gerafeld randje meer ziet. Leg het uiteinde plat op de plek waar je hem vast wilt naaien, ergens onder een andere lus. Pak een naald en draad en naai het katoen op deze manier vast.

Foto 19

Tip: zo hecht je de draad van een nieuwe bol het mooist aan

Vouw van beide uiteinden het katoen een stukje terug en knip zo’n 5 cm van het witte vulsel af. Vouw dan van het ene uiteinde het katoen om naar binnen. Stop (frutsel :)) het andere uiteinde er in, en maak met kleine steekjes rondom aan elkaar vast.

Andere afmetingen:

Uiteindelijk is de precieze maat afhankelijk van hoe losjes of strak je breit. Met dit patroon maak je een poefje van ongeveer 45 cm, gemeten van naad tot naad. Je kunt nog wat vaker rond gaan, voor een iets groter kussen. Als je hem nóg groter wilt maken, dan heb je meer lussen nodig dan 12.

Begin bijvoorbeeld met een rondje met 5 lussen, waar je 10 lussen van maakt (stap 2-3-4-5). Ga twee keer rond, en maak vervolgens in de ruimte tussen elke lus nog een losse lus. Nu heb je 20 lussen, dus kun je een groter rond kussen maken.

Als je bij de laatste rij bent, haal je je lus niet door één lus op, maar door twee lussen die je op elkaar legt. Zo maakt je van 20 lussen weer 10 lussen, waarna je hem dicht kunt maken zoals stap 7-8-9-10.

Veel plezier van je zelf gemaakte creatie ! Bij vragen kun je altijd een berichtje sturen naar info@wolletjebol.nl .

Copyright

WolletjeBol besteedt veel aandacht aan het maken van een goed en duidelijk patroon, met bijbehorend beeldmateriaal. Alle teksten en afbeeldingen worden door WolletjeBol zelf gemaakt en zijn daarom auteursrechtelijk beschermd.

Niets uit dit patroon mag worden gebruikt of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming. Het patroon is niet bestemd voor zakelijk / commercieel gebruik. Het patroon mag wel gedeeld worden in persoonlijke kring.

Wil je iets overnemen?

Wil je een tekst, foto of patroon gebruiken, doorplaatsen of kopiëren?  Stuur dan een email naar info@wolletjebol.nl met je verzoek en het doel van het gebruik. Wij zullen je verzoek bekijken en hier zo snel mogelijk op reageren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top